Lezzetli ve Sağlıklı Bir Tatlı: Havuç Helvası

Tahinliden irmiklisine, helvanın her türlüsünü severiz. Peki ya hafif ve sağlıklı bir helva seçeneği? İşte karşınızda, ev yapımı enfes havuç helvası tarifi! Bu tarifimizle hem damak zevkinizi şımartıp hem de sağlıklı bir tatlı keyfi yaşayabilirsiniz. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tatlıya bayılacaklar. Deneyin ve bize de yorumlarınızı yazmayı unutmayın! Tarifimizin püf noktalarına dikkat ederseniz, mükemmel bir havuç helvası elde edeceksiniz.

Gerekli Malzemeler

* 1 kilogram havuç
* 1,5 su bardağı süt
* 1 su bardağı şeker
* 3 yemek kaşığı sade yağ
* 3-4 adet kakule
* 1 avuç badem (isteğe bağlı)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle havuçları yıkayıp temizleyin ve orta boy küpler halinde doğrayın. Bir tencereye havuçları, sütü ve şekeri ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Havuçlar yumuşadıktan sonra, tencerenin kapağını açarak suyunu çekmesini sağlayın. Daha sonra 3 yemek kaşığı sade yağı ekleyip, karıştırarak kavurmaya başlayın. Havuçlar hafif kızarana kadar kavurun. En sonunda kakuleleri ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. İsteğe bağlı olarak, kavrulan havuçların üzerine önceden kavurulmuş bademleri ekleyebilirsiniz. Havuç helvasınız hazır! Ilıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız havuç helvasını, isterseniz sıcak olarak, isterseniz de soğuyunca servis edebilirsiniz. Üzerine bir top dondurma veya hindistan cevizi rendesi ekleyerek servis edebilirsiniz. Bu da tatlıya farklı bir lezzet katacaktır.