Lezzetli Bir Kurabiye Deneyimi

Un miktarı az olan bu hafif ve mis kokulu Hindistan cevizli kurabiye tarifi, kısa sürede hazırlanabilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilir. Özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarif, yumuşak dokusu ve enfes kokusuyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan kurabiyeler, pratikliği ile de öne çıkıyor. Malzemeleri kolayca bulabilir ve birkaç adımda lezzetli kurabiyelerinizi pişirebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu nefis kurabiyelere bayılacaklar. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi rendesi serperek sunumunuzu daha da şık hale getirebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Kurabiye Hamuru İçin:

* 1 adet yumurta
* 1 adet yumurta sarısı
* 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1/2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 4 su bardağı un (Eleme işlemi önerilir.)

Üzeri İçin:

* 1 adet yumurta akı
* 1/2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Hazırlanış

1. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta ve yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Ardından Hindistan cevizi rendesini ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun çok fazla yoğrulmamasına dikkat edin. Yoğurma işlemi kurabiyenizin sert olmasına neden olabilir.
2. Hamuru streç filme sararak en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu işlem kurabiyelerin daha iyi şekil almasını sağlar. Dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız kurabiyeleri hafifçe bastırarak şekillendirin.
3. Ayrı bir kapta yumurta akını çırpın. Hazırladığınız kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürün ve Hindistan cevizi rendesi serpin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kızarana kadar pişirin.
4. Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerin tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan kurabiyeleri servis edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Tarif Püf Noktaları

Kurabiyelerin daha da lezzetli olması için, kullanacağınız tereyağının oda sıcaklığında olması önemlidir. Ayrıca, unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun kıvamını ayarlamanız kurabiyelerin dağılmamasını sağlayacaktır. Fırından çıktıktan sonra kurabiyelerin tamamen soğumasını bekleyin, böylece daha kolay bir şekilde servis yapabilirsiniz.