Muhteşem Bir Lezzet: İki Renkli İrmikli Tatlı
Görünümüyle olduğu kadar lezzetiyle de büyüleyen iki renkli irmikli tatlı tarifi, pratikliğiyle de dikkat çekiyor. Bu enfes tatlıyı hazırlamak için gereken malzemeler oldukça basit. Tarifimizde kullanılan malzemelerin ölçülerini dikkatlice takip ederek mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Ayrıca, tatlıyı daha da zenginleştirmek için dilediğiniz gibi fındık, fıstık gibi kuruyemişler de ekleyebilirsiniz. Servis etmeden önce biraz soğumasını beklemeniz, daha iyi bir kıvam almasını sağlayacaktır. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Hazırlık aşamalarına geçmeden önce tüm malzemelerinizi önceden hazırlamanız işinizi kolaylaştıracaktır.Malzemeler:
Aşamalar:Aşamalar:1. Hamur: 150 gram tereyağı, 1 su bardağı (bir parmak eksik) sıvı yağ, 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1/2 paket kabartma tozu, 3,5 su bardağı un, 1 su bardağı irmik iyice karıştırılarak yoğrulur.2. Kakao Karışımı: Hazırlanan hamurun yarısını ayrı bir kaba alın. Diğer yarısına 1 çay kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı kakao, 1 fincan ceviz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın.
3. Beyaz Hamur: Kalan 1 çay bardağı irmik ekleyerek, ilk hazırladığınız hamur karışımını tekrar iyice karıştırın.
4. Şerbet: 2,5 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su ve 4 damla limon suyunu bir tencerede kaynatıp şerbetinizi hazırlayın. Şerbetiniz kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.