Lezzetli İçli Köfte Hamuru

Ev yapımı içli köfte için öncelikle hamuru hazırlayalım. 3 su bardağı ince bulgur, 2 su bardağı irmik, 3 adet yumurta, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1,5 su bardağı un, 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı pul biber, 1 su bardağı sıcak su ve 1 su bardağı ılık suyu derin bir kapta iyice karıştıralım. Karışımın kıvamını kontrol ederek gerekirse daha fazla un veya su ekleyebilirsiniz. Hamurunuz iyice yoğrulduktan sonra en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu işlem hamurun daha kolay şekil almasını sağlayacaktır. Dinlendirme süresi sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, iç harcını koyup, köftelerimizi hazırlayabiliriz. Unutmayın, hamurun kıvamı önemlidir; çok sert olursa kırılır, çok yumuşak olursa şekil vermekte zorlanırsınız.

Baharatlı İçli Köfte İç Harcı

Şimdi de enfes iç harcımızı hazırlayalım. 500 gram kıymayı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, ½ çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet ince kıyılmış kuru soğan, 1 demet ince kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı kimyon ile birlikte bir tavada iyice kavuralım. Kıymanın suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Baharatları isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha yoğun bir aroma için baharat miktarını artırabilirsiniz. Soğanın kavrulma süresi kıvamı ve aromasını etkiler; çok fazla kavrulursa acılaşabilir, az kavrulursa çiğ kalabilir.

İçli Köfte Kızartma ve Servis

Hazırladığımız içli köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, içine hazırladığımız kıymalı harcı koyup, yuvarlayalım. Bolca sıvı yağda (yaklaşık 2 su bardağı) kızartın. Köfteler güzelce kızarana kadar kızartın. Fazla yağını kağıt havlu üzerinde süzün. Sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!