Muhteşem Bir Lezzet: Kakaolu Çikolatalı Supangle

Kaşık kaşık yiyebileceğiniz, enfes bir supangle tarifiyle karşınızdayız! Bu kolay tarifiyle, hem kendinizi hem de misafirlerinizi şımartacak, unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız. Malzemelerin birleşimiyle ortaya çıkan eşsiz tat, damakta uzun süre kalıcı bir iz bırakacak. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu tarif, yoğun günlerinizde bile kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir seçenek sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! İşte, ağız sulandıran kakaolu çikolatalı supangle tarifinin detayları...

Malzemeler: İki Aşamalı Hazırlık

İlk Aşama (Supangle Kreması):

* 3 su bardağı süt
* 1 paket sıvı krema
* 1/2 su bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı bitter kakao
* 1 tatlı kaşığı granül kahve

İkinci Aşama (Çikolata Sosu):

* 1/3 su bardağı soğuk su
* 80 gram bitter çikolata
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya

Hazırlanış: Adım Adım Lezzet

İlk olarak, supangle kreması için süt, sıvı krema, nişasta, şeker, kakao ve kahveyi bir tencereye alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ayrı bir kapta hazırlayacağınız çikolata sosunu üzerine ekleyebilirsiniz. Çikolata sosunu hazırlamak için; soğuk suyu, bitter çikolatayı, şekeri ve vanilyayı küçük bir tencerede benmari usulü eritin. Çikolata tamamen eriyip pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra soğumuş olan supangle kremasının üzerine gezdirin. Hazırladığınız kakaolu çikolatalı supangle'ı buzdolabında en az 2 saat soğutup servis edebilirsiniz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek sunabilirsiniz. Afiyet olsun!