Muhteşem Bir Lezzet: Kakaolu Şekerpare
Şerbetli tatlı sevenler için enfes bir tarif olan kakaolu şekerpare, damakta unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Bu tarifle hazırlayacağınız şekerpareler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İçerisindeki kakao, tatlıya zengin bir aroma katarken, fındık ve kadayıf ise lezzeti daha da üst seviyelere taşıyor. Yumuşak dokusu ve yoğun aromasıyla, misafirlerinizi etkileyecek bir sunum yapmanız mümkün. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifi, deneyerek kendiniz de göreceksiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler her yerde kolaylıkla bulunabilecek türden. Deneyin ve keyfini çıkarın!
Malzemeler: Hazırlık Aşaması
Hamur için: 250 gram tereyağı, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı Hindistan cevizi, 1 çay bardağı irmik, 3 adet yumurta, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 1/2 çay bardağı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı kakao, 3,5 - 4 su bardağı un. Tereyağını ve sıvı yağı eritin. Diğer tüm malzemeleri ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurunuz çok sert olursa az miktarda daha un ekleyebilirsiniz. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
Şerbet ve Süsleme: Lezzetin Sırrı
Şerbet için: 3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 1/4 limon suyu. Şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Süsleme için: 100 gram kadayıf, 1 avuç fındık içi. Kadayıfı incecik kıyın. Fındıkları da kabuklarından ayırıp, incecik kıyın. Hazırladığınız hamuru istediğiniz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen şekerpareleri sıcakken hazırladığınız şerbete batırın. Soğuduktan sonra kıyılmış kadayıf ve fındıkla süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları
Şekerparelerinizi daha lezzetli hale getirmek için birkaç püf noktasına dikkat edebilirsiniz. Örneğin, tereyağını iyice eritip, soğumasını beklemeniz hamurun kıvamını etkiler. Ayrıca, şerbeti fazla koyu veya sulu olmamasına dikkat etmelisiniz. Şekerparelerinizin üzerini süslemek için, farklı kuru yemişler de kullanabilirsiniz.