Muhteşem Bir Karamelli Tatlı Deneyimi
Bu tarif, karamelli tatlı sevenler için özel olarak hazırlandı. Hafif şerbeti, kremalı muhallabisi ve çıtır keki ile damakta unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Kekin yumuşaklığı, şerbetin tatlılığı ve muhallabisinin kremalığı mükemmel bir uyum yakalıyor. Üzerindeki krem şanti ve Antep fıstığı ise tatlıya görsel ve lezzet olarak ayrı bir hava katıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Tatlıyı daha da özel hale getirmek için, servis ederken yanına dondurma veya taze meyveler de ekleyebilirsiniz. Deneyerek kendi dokunuşlarınızı katabilir ve tarifinizi kişiselleştirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Kek Malzemeleri ve Hazırlanışı
Öncelikle kekimizi hazırlayalım. 4 adet yumurta, 1 su bardağı (1 parmak eksik) toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 1,5 su bardağı unu bir kapta çırpın. Yumuşak ve kabarık bir kek hamuru elde etmelisiniz. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kekin tamamen soğuması önemlidir. Bu sayede şerbeti daha iyi emecektir. Soğuduktan sonra, keki dilediğiniz gibi kare veya dikdörtgen şeklinde dilimleyebilirsiniz. Kekinizin eşit şekilde pişmesi için fırınınızı kontrol etmeyi unutmayın. Pişme süresi fırınınıza göre değişebilir.
Şerbet ve Muhallebi Hazırlama
Şerbeti hazırlamak için 2 su bardağı toz şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayan şerbeti 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muhallebi için ise; 1/2 su bardağı toz şekeri, 1,5 yemek kaşığı unu, 2 yemek kaşığı buğday nişastasını, 1 litre sütü ve 1 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvam alınca ocaktan alın ve 1/2 limon kabuğu rendesi ekleyin. Soğumaya bırakın. Muhallebiyi soğurken arada bir karıştırın ki yüzeyinde kabuk oluşmasın. Soğuyan muhallebiyi, soğumuş olan kekin üzerine eşit bir şekilde yayın.
Süsleme ve Servis
Son olarak krem şantiyi hazırlayın. 1 paket toz krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Hazırladığınız krem şantiyi, muhallebisi olan kekin üzerine yayın. Üzerini 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı ile süsleyin. Bu muhteşem karamelli tatlı artık servise hazır. Afiyet olsun! İsterseniz, tatlıyı buzdolabında biraz beklettikten sonra daha serin bir şekilde servis edebilirsiniz. Bu şekilde, hem tatlı daha da lezzetli olacak hem de krem şanti daha iyi bir kıvamda olacaktır.