Muhteşem Kasede Tiramisu
Kaşık kaşık yiyeceğiniz, enfes bir tiramisu tarifiyle karşınızdayız! Bu kolay ve pratik tarifle, hem zamandan kazanacak hem de damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacaksınız. Kasede sunumu sayesinde de şık bir tatlı alternatifi sunuyor. Hazırlaması oldukça basit olan bu tiramisu, misafirlerinizi de etkileyecek kadar lezzetli. Özel günlerinizin ya da hafta sonu keyfinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka deneyin. Malzemelerin kalitesi, tadını oldukça etkiler; bu yüzden mümkün olduğunca kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Afiyet olsun!Malzemeler:
Krema İçin:* 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı* 2 tepeleme yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 4 yemek kaşığı toz şeker
* 3,5 su bardağı süt
* 1 tepeleme yemek kaşığı labne peyniri
* 1 paket kedi dili bisküvi
* 1 paket vanilya
Islatma Şurubu İçin:* 1 yemek kaşığı granül kahve
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 çay bardağı su
* 1 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanışı:
1. Adım: Islatma Şurubu:Öncelikle, küçük bir kapta 1 yemek kaşığı granül kahve, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın ve 1 tatlı kaşığı kakao ekleyin. Karışımı iyice çırpın ve soğumaya bırakın.2. Adım: Krema Hazırlığı:Orta boy bir tencerede tereyağını eritin. Un ve nişastayı ekleyip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Sütü azar azar ekleyerek, karışımı koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp, toz şekeri ve vanilyayı ekleyin. Labne peynirini de ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Kremayı soğumaya bırakın.
3. Adım: Birleştirme ve Sunum:Soğuyan kremayı ve soğuyan kahve şurubunu hazırlayın. Kedi dili bisküvilerini kahve şurubuna birkaç saniyeliğine batırın ve kaselerin tabanına dizin. Üzerine kremadan yayın. Bu işlemi bisküviler ve krema bitene kadar tekrarlayın. En üst katmana krema sürün ve kakao serpin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!