Muhteşem Bir Lezzet: Kat Kat Pasta

Deneyen herkesin beğendiği bu enfes kat kat pasta tarifiyle siz de damakları şenlendirebilirsiniz. Hazırlığı oldukça pratik olan bu pasta, malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede hazır hale geliyor. Özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu lezzetli pastayı mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem tada bayılacaklar. Şimdiden afiyet olsun! Tarifimizi adım adım takip ederek kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, pasta yapmanın en önemli püf noktası, malzemelerin taze ve kaliteli olmasıdır.

Gerekli Malzemeler

Bu nefis kat kat pasta için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde:

Krem Şanti İçin:

* 8 su bardağı süt
* 1/2 adet yumurta
* 10 yemek kaşığı şeker
* 5 yemek kaşığı (tepeleme) un
* 5 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 paket vanilin
* 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kek İçin:

* 10 adet yumurta
* 2 su bardağı şeker
* 1/2 çay bardağı sıcak su
* 1,5 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı un
* 1,5 su bardağı nişasta
* 2 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çimdik tuz

Süsleme İçin:

* 1 yemek kaşığı damla çikolata
* 2 paket bisküvi (tercihen kakaolu)

Pasta Hazırlama Adımları

1. İlk olarak, kek hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpın. Ardından sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Un, nişasta, vanilin, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karışıma yavaşça ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.
2. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.
3. Krem şanti için süt, yumurta, şeker, un, mısır nişastası, vanilin ve tereyağını bir tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
4. Soğuyan keki dilimleyip, üzerine soğumuş krem şantiyi sürün. Bisküvileri kırıp, üzerine serpiştirin ve damla çikolata ile süsleyin. Arzuya göre katları çoğaltabilirsiniz.