Lezzetli Bir Katıklı Dolma Deneyimi

Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak katıklı dolma için. Hazırlaması oldukça pratik olan bu yemek, hem misafirleriniz hem de aileniz için mükemmel bir tercih. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede enfes bir yemek sofranıza gelecek. Püf noktalarına dikkat ederek, kusursuz bir dolma deneyimi yaşayabilirsiniz. Eğer baharatları sevmeyen biriyseniz, baharat miktarlarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler ve Hazırlık

* 1 kilogram kabak
* 2 su bardağı köftelik bulgur
* 300 gram kıyma (kuzu veya dana)
* 2 yemek kaşığı taze reyhan (kuru da kullanılabilir)
* 1 adet orta boy soğan
* 1 tatlı kaşığı salça (domates)
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 yemek kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 kase sarımsaklı yoğurt (tercihe göre)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Öncelikle kabağı yıkayıp, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Daha sonra, soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Bulguru, salçayı, baharatları ve doğranmış reyhanı ilave edip karıştırın. Hazırladığınız harcı kabağın içine doldurun. Tereyağını ve kalan pul biberi üzerine serpin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz.

Servis Önerileri

Pişen katıklı dolmaları sıcak olarak servis edin. Yanında taze yeşillikler, salata veya pilav tercih edebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt, dolmanın lezzetini daha da artıracaktır. Aileniz ve arkadaşlarınızla keyifli bir yemek deneyimi yaşayın. Bu tarifi denedikten sonra, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!