Alışılmışın dışında, nane yerine bolca kekik kullanılan bu yoğurtlu bulgur çorbası, hem nohut hem de bulgur içeren doyurucu ve lezzetli bir tarif. Tercih ettiğiniz et suyu ile hazırlayabileceğiniz bu çorba, soğuk kış günlerinde sizi ısıtacak, sıcak yaz akşamlarında ise ferahlatacak bir seçenek. Bol kekik aroması ile diğer çorbalardan farklılaşan bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecektir. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorbayı, birkaç farklı malzemeyle zenginleştirerek kendi damak zevkinize göre uyarlayabilirsiniz. Deneyerek kendinize özgü bir tarif oluşturabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz için mutlaka denemelisiniz!
Malzemeler
Çorba için: 1 su bardağı nohut, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet yeşil biber, 1 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı bulgur, 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 6 su bardağı et suyu, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber. Yoğurtlu sos için: 1/2 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un.
Hazırlanış
Öncelikle nohutları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün, tereyağını tencerede eritin. Küp doğradığınız yeşil biberleri ve ince kıydığınız kuru soğanı ekleyip, soteleyin. Unu ekleyip hafifçe kavurun. Domates salçasını, bulguru, kırmızı biberi ve kekiği de ilave edin. Kısık ateşte birkaç dakika kavurduktan sonra, ıslatılmış nohutları ve et suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte, bulgur yumuşayana kadar pişirin. Bu sırada yoğurtlu sosu hazırlayın: Yoğurdu, yumurta sarısını ve unu bir kapta iyice çırpın. Pişen çorbaya, birkaç kepçe çorba alarak yoğurtlu sosu azar azar ekleyin ve çırpın. Daha sonra tüm yoğurtlu sosu çorbaya ekleyip karıştırın. Kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Çorbanızın kıvamını ayarlamak için daha fazla et suyu ekleyebilirsiniz. İsterseniz çorbanıza farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Sıcak servis etmeniz önerilir. Dilerseniz, servis etmeden önce üzerine bir kaşık yoğurt ve pul biber ekleyebilirsiniz.