Tarif Hakkında
Fırından çıktığında mis gibi kokusuyla mutfağınızı saracak, enfes kıyır elmalı kurabiye tarifiyle sizleri bekliyoruz. Bu pratik ve lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem yapımı kolay hem de son derece şık görünümlü bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Çocuklarınızın da çok seveceği bu kurabiyelerle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Özel günlerinizde de gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz, enfes bir lezzet. Hazırlanması oldukça basit ve kısa sürede ağzınızda dağılan bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız.Malzemeler: Kurabiye Hamuru
* 3 su bardağı un* 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 1 kahve fincanı pudra şekeri
Malzemeler: Elmalı İç
* 3 adet orta boy elma (elma çeşitlerini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz)* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı şeker
Hazırlanışı
1. Öncelikle, derin bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yoğurdu ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş unu ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.2. Bu sırada, elmaları soyup rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları bir kapta tarçın ve şeker ile karıştırın. Elmaları iyice karıştırarak suyunu bırakmasını sağlayın. Fazla suyunu süzün. Bu işlem kurabiyelerinizin daha kıtır kıtır olmasını sağlayacaktır.
3. Dinlenmiş hamuru tezgaha alın ve merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın. Yuvarlak kurabiye kalıbıyla hamurdan kurabiyeler kesin. Her bir kurabiyenin ortasına hazırladığınız elmalı harçtan koyun. Üzerine isteğe bağlı olarak tarçın serpebilirsiniz.
4. Hazırladığınız elmalı kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!