Çay saatlerinizin ve kahve molalarınızın vazgeçilmezi olacak enfes bir elmalı kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Kıyır kıyır, ağızda dağılan hamuru ve lezzetli elma dolgusuyla misafirlerinizi büyüleyecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kurabiyeler, hem pratik hem de son derece şık bir ikram seçeneği sunuyor. Özellikle elmanın mevsiminde yapıldığında tadına doyum olmuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, herkesin beğeneceği bir tarif. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunuyor. Deneyin ve lezzetine siz de hayran kalın!
Malzemeler:
* 3 adet orta boy elma * 1 küçük çay bardağı şeker * 1 tatlı kaşığı tarçın * 3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi * 150 gram oda sıcaklığında margarin * 1 su bardağı (2 parmak eksik) pudra şekeri * 1 adet yumurta * 1 paket vanilya * 1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu * 2.5 su bardağı un
Hazırlanışı:
Öncelikle elmaları soyup, çekirdeklerini çıkararak rendeleyin. Ardından rendelenmiş elmaları, şekeri ve tarçını bir kapta iyice karıştırın. Ceviz içlerini de ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta margarini ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hazırladığınız elmalı karışımı hamura ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kurabiyelerinizin üzeri hafif kızarana kadar pişirmeye dikkat edin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve servis edin. Afiyet olsun!
Servis Önerisi:
Sıcak bir fincan çay veya kahve ile birlikte servis edebileceğiniz bu enfes elmalı kurabiyeler, kahvaltılarda da keyifle tüketilebilir. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir ya da dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Özellikle çocukların çok seveceği bir tarif.