Lezzetli Bir Et Yemeği: Et Balığı

Bu tarif, bir kere denediğinizde tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz kadar lezzetli bir yemektir. Köfte ve patatesin mükemmel uyumu, bu enfes yemeği vazgeçilmez kılacak. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir yemek arayanlar için ideal bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de oldukça basit. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tadı çok sevecek. Her lokmada damağınızda kalan lezzet, sizi büyüleyecek. Tarifi dikkatlice okuyarak, mükemmel bir et balığı hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

Sebze Malzemeleri:

  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz

Kıyma Malzemeleri:

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
  • 1 çorba kaşığı un

Hazırlanış

Öncelikle patatesi, biberleri ve soğanı yıkayıp temizleyin. Patatesi soyup küp küp doğrayın. Biberleri ve soğanı da orta boyda doğrayın. Domatesi de küp küp doğrayın. Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp, önce soğanı kavurun. Ardından biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Patatesleri ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Domatesleri, salçaları ve baharatları ekleyip karıştırın. Su ekleyerek kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kapta kıymayı, sarımsağı, baharatları ve unu iyice yoğurun. Kıyma harcından küçük köfteler yapın. Patateslerin üzerine köfteleri yerleştirin ve 15-20 dakika daha pişirin. Maydanozu ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun!