Lezzetli Bir Başlangıç: Köfteli Şehriye Çorbası
Bu tarif, sofralarınıza renk ve lezzet katacak enfes bir
köfteli şehriye çorbası sunuyor. İçindeki malzemelerin uyumu ve kıymanın enfes lezzetiyle, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilecek bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Hem pratik hem de doyurucu olan bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Aileniz ve misafirleriniz için harika bir başlangıç yemeği seçeneği olacaktır. Hazırlaması oldukça kolaydır ve malzemeleri her evde kolayca bulunabilen türdendir. Hem çocukların hem de yetişkinlerin beğenerek tüketebileceği lezzetli bir seçenek. Siz de bu muhteşem tarifle sevdiklerinizi mutlu edin.
Malzemeler: Çorba ve Köfte İçin
Çorba Malzemeleri:
- 1,5 litre su
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) şehriye
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 adet limon suyu
Köfte Malzemeleri:
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı: Adım Adım Köfteli Şehriye Çorbası
Öncelikle
köfte harcını hazırlamak için kıymayı, galeta ununu, tuzu, kırmızı toz biberi, karabiberi, kimyonu ve nane yi iyice yoğurun. Daha sonra küçük köfteler hazırlayın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda hafifçe kızartın. Kızartılan köfteleri bir kenarda bekletin. Ardından tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyip eritin. Üzerine domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun. Rendelediğiniz domatesi ve unu ekleyip karıştırın. Suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca
şehriyeyi ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Son olarak kızarttığınız
köfteleri çorbaya ekleyip 5 dakika daha pişirin. En son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!