Tarif Hakkında

Bu tarifle, pratik ve lezzetli bir körili tavuklu arpa pilavı hazırlayacaksınız. Malzemeleriniz hazır ise, mutfağımızda buluşalım! Bu tarif, hem hızlı bir akşam yemeği için ideal hem de misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir yemek seçeneği sunuyor. Pilavımızın lezzet sırrı, baharatların dengeli kullanımı ve taze malzemelerden geçiyor. Arpa şehriyenin hafif kıvamı ve tavuğun yumuşaklığı, damakta unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Körili aromanın eşsiz tadını deneyimleyeceğiniz bir yemek için hemen denemenizi tavsiye ediyoruz. Hazırlamak oldukça kolay ve hızlıdır.

Malzemeler

* 300 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
* 2 su bardağı arpa şehriye
* 3 yemek kaşığı jalapeno biber turşusu (ince kıyılmış)
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 2/3 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı köri tozu
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı taze maydanoz (kıyılmış)
* Tuz (isteğe göre)

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve sıvı yağda hafifçe kavurun. Daha sonra arpa şehriyeyi ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Jalapeno biber turşusunu, köri tozunu, kimyonu ve karabiberi ilave edip, güzelce karıştırın. Sütü ve suyu ekleyin, tuzunu ayarlayıp, kısık ateşte arpa şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Pişirme işlemi yaklaşık 20-25 dakika sürer. Piştikten sonra üzerine kıyılmış maydanozu serpip, sıcak servis edebilirsiniz. Bu arpa pilavı, yanında yoğurt veya salata ile servis edilebilir. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Arpa şehriyenin pişirme süresi, kullanılan şehriyenin türüne göre değişebilir. Pişirme sırasında karıştırmayı ihmal etmeyin. Baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. İsterseniz, farklı sebzeler ekleyerek pilavınıza zenginlik katabilirsiniz.