Lezzetli Bir Köz Salatası Tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan köz salatası, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli bir seçenektir. Bu tarifimizde, közlenmiş patlıcan ve biberlerin eşsiz uyumunu deneyimleyeceksiniz. Sıcak yaz günlerinde serinletici ve doyurucu bir salata arayışındaysanız, doğru yerdesiniz. Taze malzemelerle hazırlayacağınız bu salata, hem sağlıklı hem de oldukça pratik. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzetten çok memnun kalacaklar. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi deneyip, damak zevkinizi şımartın. Hem hafif hem de doyurucu özelliği ile özellikle sıcak havalarda ideal bir tercih olacaktır. Sofralarınıza renk ve lezzet katacak bu tarif mutlaka denemeye değer.

Malzemeler

4 adet orta boy patlıcan
4 adet yeşil biber
4 adet kırmızı biber
2 adet soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber (isteğe bağlı olarak pul biber)

Hazırlanışı

Öncelikle patlıcanları, biberleri ve soğanları közlemeniz gerekiyor. Bunu mangalda, ocakta veya fırında yapabilirsiniz. Patlıcan ve biberlerin iyice yumuşaması önemlidir. Közleme işlemi tamamlandıktan sonra, sebzeleri bir kapta soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra patlıcanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip, onları da küp küp doğrayın. Soğanları da ince ince doğrayın. Sarımsakları ezin. Bir kapta doğranmış patlıcan, biber, soğan ve sarımsağı birleştirin. Üzerine zeytinyağını ekleyip, iyice karıştırın. Tuz, karabiber ve isteğe göre pul biber ekleyerek baharatlandırabilirsiniz. Hazırladığınız köz salatasını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Köz salatasını, yanında pide, ekmek veya lavaş ile servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Yoğurt veya beyaz peynir ile birlikte de tüketebilirsiniz. Salatanızı daha lezzetli hale getirmek için üzerine biraz limon suyu sıkabilirsiniz.