Kolay ve Lezzetli Közlenmiş Patlıcan

Sebze yemeklerini sevenler için enfes bir tarifimiz var! Yapımı oldukça kolay olan bu közlenmiş patlıcan yemeği, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede sofralarınızı süsleyecek bu muhteşem yemeği hazırlayabilirsiniz. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu tarif, özellikle yaz akşamlarında ideal bir seçenek. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacaklar. İşte, ağız sulandıran közlenmiş patlıcan yemeği tarifi...

Malzemeler

Patlıcan Karışımı İçin:

* 5 adet bostan patlıcanı* 1 adet soğan
* 2 adet biber
* 2 adet domates
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı tuz

Yoğurt Sosu İçin:

* 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 1 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Öncelikle patlıcanları közleyerek başlayalım. Patlıcanları iyice yıkayıp, uzunlamasına ikiye kesin. Ardından, közleme tepsisine dizin ve üzerine zeytinyağı sürün. Yaklaşık 20-25 dakika közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı ve biberleri de ince ince doğrayın. Domatesleri ise küp küp doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra biberleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Biber salçasını, karabiberi, kırmızı biberi ve tuzu ekleyip bir dakika daha kavurun. Közlenmiş patlıcanları ve domatesleri ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Yoğurt sosu için; yoğurdu, sarımsağı, zeytinyağını, tatlı kırmızı biberi ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Pişen patlıcanları servis tabağına alın ve üzerine yoğurt sosunu gezdirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!