Muhteşem Bir Lezzet: Kremalı Rulo Pasta
Ev yapımı kremalı rulo pasta ile damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacaksınız. Bu enfes pastanın tarifi oldukça kolay ve pratik. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir ikram seçeneği olacaktır. Hazırlaması keyifli, tadı ise bir o kadar muhteşem bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte adım adım uygulayabileceğiniz tarifimiz: Malzemeler oldukça basit ve büyük ihtimalle mutfağınızda zaten mevcut. Hazırlık aşamasına geçmeden önce tüm malzemelerinizi ölçüp hazırlamanız işinizi kolaylaştıracaktır.Pasta Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
* 4 adet yumurta* 1 çay bardağı şeker
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1,5 çay bardağı un
* 1/2 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırıp, yumurtalı karışıma yavaşça ekleyin. Hafifçe karıştırdıktan sonra, önceden yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen keki bir mutfak havlu üzerine ters çevirin ve soğumaya bırakın.
Krema Hazırlama
* 2 kutu sıvı kremaSıvı kremayı bir kapta çırpıcı ile iyice çırpın. Kıvamı koyulaşana kadar çırpmaya devam edin. Soğuduktan sonra keki dikkatlice açın ve üzerine kremayı yayın. Ruloyu dikkatlice sarın ve buzdolabında en az 2 saat bekletin. Sonrasında dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!