Lezzetli Bir Akşam Yemeği: Kremalı Tavuk Sotesi

Bu enfes tavuk sotesi tarifi, akşam yemeklerinize hem lezzet katacak hem de doyurucu bir seçenek sunacak. Sebzelerle zenginleştirilmiş, kremalı sosuyla damağınıza bir şölen yaşatacak. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu tarif, hem deneyimli aşçılar hem de mutfakta yeni olanlar için ideal. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! İster hafta içi akşam yemeklerinde, ister hafta sonu özel davetlerde gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay temin edilebilir. Deneyerek kendinize göre küçük değişiklikler yapmaktan da çekinmeyin.

Gerekli Malzemeler

* 2 adet tavuk göğsü (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
* 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
* 1 adet sarı dolmalık biber (küp doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 su bardağı krema (veya süt kreması)
* 1 çay kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
* 1 tatlı kaşığı kuru kekik
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanış

Öncelikle tavuk göğüslerini küp küp doğrayın. Soğanı, kapya ve sarı biberleri de küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve tavuk göğüslerini altı üstü kızarana kadar pişirin. Daha sonra soğanı ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun. Ardından kapya ve sarı biberleri ekleyin ve 5 dakika kadar birlikte pişirin. Kıyılmış sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. Tuz, kekik ve karabiberi ekleyin. Kremayı ekleyip karıştırın ve sosun kıvamını ayarlayın. Krema koyulaşana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Soteyi sıcak olarak servis edin. Yanında pilav, patates püresi veya makarna ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktalar

Daha yoğun bir tat için, tavuk soteye biraz kırmızıbiber pulu ekleyebilirsiniz. İsterseniz, sotenin içine mantar veya brokoli gibi diğer sebzeleri de ekleyebilirsiniz. Sosun kıvamını ayarlamak için, gerekirse biraz daha krema veya un ekleyebilirsiniz. Tavuk sote soğuk olarak da tüketilebilir.