10 adet milföy hamurunu, fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını çırpıp, milföylerin üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altın sarısı renk alana kadar pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden ara ara kontrol etmeniz önemlidir. Altın sarısı ve çıtır çıtır olana kadar pişirin, fazla pişirmemeye dikkat edin. Tamamen soğuyunca krema ile dolduracağız. Hemen krema eklemeye çalışırsanız hamurlar yumuşayabilir.
Kremalı Patisserie Hazırlama
5 su bardağı soğuk sütü, tencereye alın. 10 adet yumurta sarısını, 1 su bardağı toz şeker ve 1 çay kaşığı vanilya özütü ile birlikte çırpın. 1/2 su bardağı un ve 1 çay bardağı buğday nişastasını ayrı bir kapta karıştırın. Yumurta sarısı karışımına yavaş yavaş un-nişasta karışımını ekleyip, iyice çırpın. Sütü kaynama noktasına getirin, sonra yumurtalı karışımı yavaşça ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin. 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı, hazırladığımız volovan hamurlarına doldurun.
Süsleme ve Sunum
Soğuyan kremayı, pişmiş ve soğutulmuş volovan hamurlarının içine doldurun. Üzerlerini 2 yemek kaşığı damla çikolata ve 5 adet dondurulmuş vişne ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz farklı meyveler veya çikolata sosları ile de süsleyebilirsiniz. Hazırladığınız lezzetli volovanları, sevdiklerinizle paylaşın. Bu tarif, özel günleriniz için harika bir seçenek olabilir. Hazırlaması kolay ve oldukça lezzetlidir.