Lezzetli Leopar Kurabiye
Tek bir hamurla üç farklı renk elde ederek hazırlayacağınız bu enfes kurabiyeler, görünümüyle olduğu kadar lezzetiyle de herkesi büyüleyecek. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifte, oda sıcaklığındaki tereyağını kullanmanız önemli. Pürüzsüz bir hamur elde etmek için malzemeleri iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Kurabiye hamurunuzu buzdolabında en az 30 dakika dinlendirmeniz, daha güzel şekil almasını sağlayacaktır. Fırında piştikten sonra da tamamen soğumasını bekleyin. Afiyet olsun!
Malzemeler
* 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 1 adet yumurta
* 1,5 su bardağı pudra şekeri
* 1/2 su bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 3 yemek kaşığı kakao
* 3-4 su bardağı un
Hazırlanış
1. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
3. Nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
4. Kakao haricindeki unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
5. Hamuru üç eşit parçaya bölün. Bir parçaya kakao ekleyip karıştırın. Böylece üç farklı renkte hamur elde etmiş olacaksınız.
6. Hamurları streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
7. Dinlenen hamurları merdane yardımıyla açın ve farklı şekillerde kesin.
8. Hazırladığınız leopar kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
10. Tamamen soğuyunca servis edin. Afiyet olsun!