Bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu edecek enfes bir limonlu kek hazırlayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli. Sıcacık çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İçerisindeki limonun ferahlığı, kekin yumuşak dokusuyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Hem görüntüsü hem de tadıyla sofranızı şenlendirecek bu tarif, acemi aşçılar için bile oldukça ideal. Tarifin tüm adımlarını dikkatlice uygulayarak, mükemmel bir limonlu kek deneyimi yaşayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı şeker - 2 adet yumurta - 1 su bardağı süt - 1 çay bardağı sıvı yağ - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilin - 2 su bardağı un - 1 adet limon (kabuğu rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
Yapılışı: Adım Adım Limonlu Kek
Öncelikle, yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı iyice karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, ıslak malzemelere azar azar ekleyerek çırpın. Limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu da karışıma ilave edin. Hazırladığınız kek hamurunu, yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz. Bu enfes limonlu kek tarifini deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın!