Muhteşem Mantarlı Lazanya

İtalyan mutfağının sevilen lezzeti lazanya, bu tarifimizde enfes mantarlarla buluşuyor. Klasik lezzete yeni bir boyut katan bu tarifimizde, hem kültür hem de istiridye mantarının eşsiz aromasıyla damağınıza unutulmaz bir tat deneyimi yaşatacaksınız. Hazırlık aşamaları oldukça basit, malzemeler ise çoğu mutfakta zaten mevcut. Ailenizle veya sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu nefis mantarlı lazanya, haftalık menülerinizin vazgeçilmezi olacak. Dilerseniz yanına taze bir salata ve kırmızı şarap eşliğinde servis edebilirsiniz. Bol peynirli ve çıtır çıtır yapısıyla, her lokmada mutluluğu yakalayacaksınız. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes mantarlı lazanya için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 12 yaprak lazanya yaprağı, 1 su bardağı rendelenmiş mozarella ve parmesan karışımı, 1 litre süt, 100 gram un, 100 gram tereyağı, 1 arpacık soğan, 3 adet karanfil, 1 adet defne yaprağı, ½ çay kaşığı muskat cevizi rendesi, 1 çay kaşığı tuz, 500 gram kültür mantarı, 500 gram istiridye mantarı, 2 adet orta boy soğan, ½ demet maydanoz, 1 yemek kaşığı trüf yağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber ve 1 çay kaşığı tuz.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, beyaz sosu hazırlamak için tereyağını eritin. Unu ekleyip, sürekli karıştırarak kavurun. Sütü azar azar ekleyerek koyulaşana kadar pişirin. Arpacık soğanı, karanfili ve defne yaprağını ekleyin. Muskat cevizi ve tuzu da ekleyip, karıştırın ve 10 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin. Daha sonra mantarları temizleyin ve doğrayın. Soğanları da doğrayıp, zeytinyağı ve trüf yağıyla birlikte kavurun. Mantarları ekleyip, baharatları ve tuzu da ekleyin. Pişene kadar kavurun. Maydanozu doğrayıp mantarlara ekleyin. Lazanya yaprağını önceden haşlayabilirsiniz veya kullanacağınız lazanya türüne göre hazırlayabilirsiniz. Fırın kabına bir kat lazanya yaprağı, üzerine mantarlı karışım, beyaz sos ve peynir koyun. Bu işlemi lazanya yaprakları ve malzemeler bitene kadar tekrarlayın. En üst katmana bol peynir serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Altı kızarana kadar pişirmeye özen gösterin. Servis etmeden önce birkaç dakika dinlendirin.