Unutulmaz Bir Lezzet: Meyveli Fırın Helva

Sıradan fırın helva tariflerinden sıkıldınız mı? O zaman bu renkli ve enfes tarifi mutlaka denemelisiniz! Daha önce hiç böyle bir lezzet tatmadığınıza eminiz. Klasik fırın helvasının can sıkıcı sadelikten uzak, meyvelerin tazeliği ve aromasıyla buluştuğu bu tarif, damak zevkinize keyifli bir yolculuk sunacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem misafirlerinize ikram edebileceğiniz şık bir tatlı, hem de ailenizle keyifle paylaşabileceğiniz lezzetli bir ikram olacaktır. Malzemelerin uyumu ve kolay hazırlanışı ile kısa sürede muhteşem bir sonuç elde edeceksiniz. Özel günlerinizin veya hafta sonu keyiflerinizin vazgeçilmez tatlısı olacak bu tarif, mutfağınıza renk katacak.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes meyveli fırın helva için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve genellikle mutfağınızda bulunan malzemelerden oluşuyor. İşte ayrıntılı malzeme listesi:
* 8 adet çilek
* 1 adet muz
* 150 gram helva (tercihen kaliteli bir marka tercih edin)
* 1/2 paket vanilya
* 1 tutam tarçın
* 1 tutam tuz
* 10 adet kiraz
* 1 tutam toz Antep fıstığı
* 1 top vanilyalı dondurma (süsleme için)

Hazırlanış Aşamaları

Bu muhteşem meyveli fırın helva tarifini adım adım uygulayarak kolayca hazırlayabilirsiniz. İlk olarak, çilekleri ve kirazları yıkayıp temizleyin. Muzunuzu soyup ince dilimler halinde kesin. Helvayı küçük parçalar halinde kırın. Daha sonra, tüm meyveleri ve helvayı derin bir kapta karıştırın. Vanilya, tarçın ve tuzu ekleyip, iyice karışana kadar spatula ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, üzerine Antep fıstığı serpin ve vanilyalı dondurma ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!