Mini Kadife Pasta Tarifi

Tadı damağınızda kalacak enfes mini kadife pastalar hazırlamak için bu kolay tarifi mutlaka deneyin! Bu tarifle hem pratik hem de lezzetli bir sonuç elde edeceksiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu minik pastalar, misafirlerinizi de büyüleyecek. Çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu pastaları yapmak için gerekli malzemeleri ve yapılışını aşağıda bulabilirsiniz. İşte püf noktalarıyla, ağızda dağılan lezzetli mini kadife pastalarınız için adım adım rehber. Unutmayın, malzemelerin tazeliği ve doğru ölçüler, başarının anahtarıdır. Tarifin tadını çıkarın ve sevdiklerinizle paylaşın.

Malzemeler: Pasta Hamuru

* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı ılık su
* 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
* 2 kahve fincanı sıvı krema
* 3 yemek kaşığı kakao
* 2 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 10 yemek kaşığı un
* 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Malzemeler: Krema

* 2,5 su bardağı süt
* 1 su bardağı (2 parmak eksik) toz şeker
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet yumurta sarısı
* 1/2 su bardağı nişasta
* 1/3 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1/2 poşet krem şanti

Hazırlanışı: Pasta Hamuru

Öncelikle yumurtaları ve şekeri çırpın. Ardından ılık suyu, eritilmiş tereyağını, sıvı kremayı, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyip iyice karıştırın. Son olarak kırmızı gıda boyasını ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru mini muffin kalıplarına paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Hazırlanışı: Krema

Sütü, şekeri, tereyağını, yumurta sarısını, nişastayı, unu ve vanilyayı bir tencerede koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya krem şantiyi ekleyip çırpın. Pişen mini kadife pastalarınız soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız kremayı sürün. İsterseniz üzerine çikolata sosu veya meyve dilimleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!