Mini Tartolet Hamuru

Evde kolayca yapabileceğiniz, ağızda dağılan mini tartoletler için öncelikle hamuru hazırlayalım. 125 gram yumuşamış tereyağı, 75 gram pudra şekeri ve bir adet yumurta sarısını çırpıcıyla iyice çırpın. Ardından, bir yemek kaşığı sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yavaş yavaş 250 gram unu ilave edin. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlanmış mini tart kalıplarına yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Tamamen soğuyana kadar bekletin.

Kremalı Tartolet İç Harcı

Mini tartoletleriniz için enfes bir krema hazırlamak çok kolay. 2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. 2 yemek kaşığı un ve 1,5 tatlı kaşığı nişastayı karıştırıp sütlü karışıma azar azar ekleyin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ayrı bir kapta bir adet yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı şekeri çırpın. Pişen kremaya yavaşça ekleyip karıştırın. 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya ve 1,5 yemek kaşığı labneyi ilave edip iyice karıştırın. Kremayı soğumaya bırakın.

Mini Tartoletlerin Sunumu

Soğuyan kremayı mini tartolet kabuklarına doldurun. İsteğe bağlı olarak, üzerine taze meyveler, çikolata sosu veya pudra şekeri ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Bu enfes mini tartoletleri sevdiklerinizle paylaşarak keyifli anlar geçirebilirsiniz. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifle, sevdiklerinizi şımartmanın keyfini çıkarın. Mini tartoletlerinizin kıtır kıtır hamuru ve kremasının lezzeti, herkesi büyüleyecektir. Afiyet olsun!

Tarifin Püf Noktaları

Hamurun daha kolay açılması için buzdolabında yeterince dinlendirilmesi önemlidir. Kremanın kıvamını ayarlamak için nişasta miktarını değiştirebilirsiniz. Daha yoğun bir krema isterseniz, nişasta miktarını biraz artırabilirsiniz. Soğumuş krema daha iyi tutar ve dağılmaz.