Muhteşem Havuçlu Kek Deneyimi
Bu tarifle hazırlayacağınız muhallebili havuçlu kek, damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Sıcacık, yumuşacık kekin tadına doyamayacaksınız. İçindeki taze havuç parçaları ve cevizler kekin dokusuna harika bir katkı sağlarken, üzerine dökülen kremamsı muhallebi ise tadı bir üst seviyeye taşıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzete bayılacaklar. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif ile kısa sürede harika bir kek pişirebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün! Bu tarifi mutlaka denemelisiniz, pişman olmayacaksınız. Tatlı krizlerinizi bastıracak enfes bir alternatif.
Malzemeler: Kek İçin
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 1 çay bardağı ceviz
- 1,5 su bardağı elenmiş un
Malzemeler: Muhallebi İçin
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı toz şeker
Malzemeler: Süsleme İçin
- 1 küçük boy kase Hindistan cevizi
Hazırlanış
Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için; 1 su bardağı toz şeker, 2 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilin ve 1 paket kabartma tozunu derin bir kapta çırpın. Daha sonra rendelenmiş 2 havuç, 1 çay bardağı ceviz ve 1,5 su bardağı elenmiş unu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken muhallebiyi hazırlayın. Bunun için; 3 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 paket vanilin ve 1 su bardağı toz şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!