Muhteşem Bir Lezzet: Muhallebili Kadayıf
Şerbetli tatlılardan sıkıldınız mı? O zaman bu enfes muhallebili kadayıf tarifini mutlaka denemelisiniz! Pratik hazırlanışı ve damakta bıraktığı unutulmaz lezzet ile gönlünüzü fethedecek. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tatlıya bayılacak. Hazırlaması oldukça kolay ve kısa sürede muhteşem bir sonuç elde edebilirsiniz. Malzemeler her yerde kolayca bulunabilecek türden. Hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarınızın yıldızı olacak bu tarifi mutlaka deneyin. İşte size eşsiz bir tatlı keyfi sunacak tarifimizin ayrıntıları.
Malzemeler: Kadayıf İçin
300 gram tel kadayıf, 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 3 yemek kaşığı tereyağı, 5 yemek kaşığı toz şeker.
Malzemeler: Muhallebi İçin
1 litre süt, 4 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilya, 1 kutu krema. Bu malzemeler ile hazırlayacağınız muhallebi, kadayıfın çıtır çıtır dokusuyla mükemmel bir uyum yakalayacak. Muhallebinin kıvamını ayarlamak için nişasta miktarını az ya da çok kullanabilirsiniz. Tatlıyı daha hafif istiyorsanız, kremayı azaltabilirsiniz. Tercihe bağlı olarak, üzerine hindistan cevizi de serpebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hazırlanışı
Öncelikle kadayıfı, ceviz içi ve tereyağı ile karıştırıp, yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine şekeri serpin ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Daha sonra süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı bir tencerede karıştırarak muhallebiyi hazırlayın. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kremayı ekleyip karıştırın. Pişen kadayıfı tepsiye alın, üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Bu tarifle hem pratik hem de enfes bir muhallebili kadayıf hazırlayacaksınız.