Muhteşem Bir Lezzet: Muzlu Çikolatalı Kek

Çikolata ve muzun enfes uyumunu deneyimlemek isteyenler için mükemmel bir tarif! Bu tarifle, içi nemli, dışı ise güzelce kabarmış bir çikolatalı kek elde edeceksiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem kekin tadına bayılacaklar. Özel günlerinizin veya hafta sonu kahvelerinizin vazgeçilmez tatlısı olacak bu tarif, mutfağınızda kendine özel bir yer bulacak. Tarifin her aşamasını dikkatlice uygulayarak mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazır ise, hemen başlayalım!

Gerekli Malzemeler

* 2 adet yumurta
* 3/4 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı (tepeleme) sürülebilir çikolata
* 2 adet olgun muz* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 3 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
* 90 gram bitter çikolata

Kekin Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle, yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sürülebilir çikolatayı da ilave edip iyice karıştırın. Olgun muzları ezip hamura ekleyin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, ıslak malzemelere yavaşça ekleyerek spatula ile karıştırın. Bitter çikolatayı küçük parçalar halinde kesip kek hamuruna katın. Hazırlanan kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp biraz soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ek İpuçları

Kekin daha da lezzetli olması için, muzları iyice ezip püre haline getirmeniz önerilir. Fırınınızın özelliğine göre pişirme süresi değişebilir, bu nedenle kekin pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol etmeyi unutmayın. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Dilerseniz, kekin içine ceviz veya fındık gibi kuruyemişler de ekleyebilirsiniz.