Muhteşem Bir Tat: Muzlu Kremalı Tart

Özel günlerinizi daha da lezzetli hale getirecek enfes bir muzlu kremalı tart tarifiyle karşınızdayız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem görselliği hem de lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tatlıya bayılacaklar. İşte, sizlere adım adım tarifimiz: Malzemelerinizi hazırlayarak başlayalım. Hazırlık aşamalarını dikkatlice takip ettiğinizde, kısa sürede mükemmel bir tart elde edeceksiniz.

Malzemeler: Lezzet Dengesi

Kuru Taban:* 3 paket (yaklaşık 200gr) buğday bisküvisi
* ¾ su bardağı eritilmiş tereyağı
Kremalı Muzlu Karışım:* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 4 adet muz (iki tanesi taban için, ikisi krema için dilimlenmiş)
* 1 paket vanilya
Üst Krema:* 2 su bardağı krema
* 4 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 paket vanilya

Hazırlanış: Adım Adım Lezzet

1. Öncelikle, buğday bisküvilerini bir mutfak robotunda veya poşet yardımıyla toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı ile karıştırarak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru tart kalıbınıza yayın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
2. Fırını 180 dereceye önceden ısıtın. Kuru tabanınızı 15-20 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.
3. Krema için, süt, şeker, yumurta, un, nişasta, dilimlenmiş muzlar ve vanilyayı derin bir kapta iyice çırpın. 6 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın.
4. Hazırladığınız krema karışımını önceden pişirdiğiniz tart tabanına dökün. 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
5. Tart soğurken, üst kremayı hazırlayın. Kremayı çırpıcıyla çırpın, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyin. Kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.
6. Soğumuş olan muzlu kremalı tart'ı hazırladığınız üst kremayla süsleyin. Buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun!