Lezzetli ve Kolay Basma Yemeği

Yapılışı oldukça kolay ve çok lezzetli bir tarif olan basma yemeği, Özbek mutfağının enfes lezzetlerinden biridir. Her evde kolayca bulunabilecek malzemelerle hazırlanan bu yemek, hem doyurucu hem de oldukça pratik. Aileniz ve misafirleriniz için harika bir akşam yemeği seçeneği olabilir. Özellikle et sevenler için ideal bir tariftir. Baharatların mükemmel uyumu ve sebzelerin tazeliğiyle ağızda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak kadar başarılı bir tariftir. Hazırlanışı da oldukça keyifli, mutfağa girmekten keyif alacaksınız.

Basma Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

* 250 gram kuzu eti (küp doğranmış)
* 3 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
* 1 adet orta boy havuç (küp doğranmış)
* 1 demet taze maydanoz (kıyılmış)
* 5 adet orta boy patates (küp doğranmış)
* 5 diş sarımsak (ezilmiş)
* 5-6 yaprak yeşil lahana (ince doğranmış)
* 2-3 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
* 4-5 adet domates (küp doğranmış)
* 50 gram kuyruk yağı
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 su bardağı su
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı

Basma Yemeği Yapılışı: Adım Adım

Öncelikle kuyruk yağını tencerede eritip, doğranmış soğanları hafifçe kavurun. Daha sonra küp doğranmış kuzu etini ekleyip, etin suyunu çekene kadar kavurun. Havuç, patates, kırmızı biber ve lahanayı ekleyip, birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Ezilmiş sarımsağı ve baharatları (toz kırmızı biber, pul biber, karabiber, kekik ve tuz) ilave edip iyice karıştırın. Domatesleri ve 1/2 su bardağı suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. Et yumuşayıp sebzeler piştikten sonra, sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Kıyılmış maydanozu da ekleyip, karıştırın. 10 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis edin. Yanında pilav veya yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!