Muhteşem Patatesli Katmer Hamuru
Evde kolayca yapabileceğiniz, bazlama kadar yumuşacık bir katmer tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte, lezzetiyle damak çatlatan bir patatesli iç harç kullanıyoruz. Yumuşak hamuru ve enfes patatesli iç harcıyla, bu patatesli katmer tarifini bir kez denediğinizde, yemeye doyamayacaksınız. Hazırlanması oldukça pratik olan bu tarif, hem kahvaltılarınıza hem de çay saatlerinize harika bir lezzet katacak. Aileniz ve misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz özel bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Deneyimlediğinizde, bu tarifin ne kadar kolay ve lezzetli olduğunu göreceksiniz. İşte, adım adım detaylı tarifi:
Patatesli Katmer İç Harcı
Öncelikle, lezzetli iç harcımızı hazırlayalım. Orta boy 5 adet haşlanmış patatesi, incecik doğranmış 1 adet kuru soğanla birlikte bir tavada 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda hafifçe kavuralım. Daha sonra, 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip, 1 çay kaşığı tuz ile birlikte güzelce karıştırarak, patateslerin iyice lezzetlenmesini sağlayalım. İç harcımız hazır. Bu aşamada, patateslerin kıvamını kontrol ederek, isteğe bağlı olarak biraz daha su ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, iç harca ince kıyılmış maydanoz veya dereotu da ekleyebilirsiniz. Bu, lezzetini daha da artıracaktır. Harcımızın soğumasını bekleyelim.
Patatesli Katmerin Hazırlanışı
Şimdi ise, yumuşacık hamurumuz için kolları sıvayalım. 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt ve ½ su bardağı sıvı yağı bir kapta karıştıralım. Daha sonra, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kuru mayayı ekleyerek, iyice çırpalım. Ardından, 5-6 su bardağı unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru en az 1 saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, ince yufka şeklinde açalım. Her bir yufkanın üzerine hazırladığımız patatesli iç harçtan koyarak, üçgen şeklinde katlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürebilir veya susam serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edin ve afiyet olsun!