Lezzetli ve Doyurucu Bir Yemek

Patates ve tavuk sevenler için mükemmel bir tarif! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, sağlıklı ve doyurucu bu patatesli tavuk yahnisi, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu brunch'ları için ideal. Hem pratik hem de lezzetli olmasıyla mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyfe dönüştürüyor. Aileniz ve misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarifte, taze malzemelerin uyumu damağınıza unutulmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Deneyen herkesin tekrar tekrar yapacağı bu yemeği, farklı baharatlar ekleyerek kendi damak zevkinize göre uyarlayabilirsiniz. Bol bol yeşilliklerle süsleyerek servis edebilir ve sofranızı şenlendirebilirsiniz.

Malzemeler

Aşağıdaki malzemelerle, 4 kişilik enfes bir patatesli tavuk yahnisi hazırlayabilirsiniz:
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 750 gram tavuk baget (küçük küpler halinde doğranmış)
* 2 adet kuru soğan (incecik doğranmış)
* 2 su bardağı domates rendesi
* 1 su bardağı sıcak su
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kekik
* 500 gram bebek patates (yarım ay şeklinde doğranmış)
* 1/4 demet maydanoz (incecik kıyılmış)

Hazırlanışı

Öncelikle, tavuk bagetleri zeytinyağında hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra incecik doğranmış soğanları ekleyip, yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Domates rendesini, sıcak suyu, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyip, karıştırın. Bebek patatesleri ekleyin ve malzemeler iyice karışana kadar pişirin. Daha sonra kısık ateşte, patatesler yumuşayana ve su azalana kadar pişirmeye devam edin. En son olarak, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun! Bu tavuk yahnisi yanına pilav veya ekmek ile harika bir uyum yakalar.

Servis Önerileri

Patatesli tavuk yahnisi'nizi taze ekmek, bulgur pilavı veya çeşitli salatalarla birlikte servis edebilirsiniz. Üzerine bir miktar yoğurt da ekleyebilirsiniz.