Lezzetli Bir Kahvaltılık: Patatesli Velibah
Çerkez böreği veya patatesli çörek olarak da bilinen bu enfes tarif, kahvaltılarınıza farklı bir lezzet katacak. Patatesli velibah, yumuşak hamuru ve baharatlı patates iç harcıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, pratikliği ve lezzeti bir araya getiriyor. Hem sıcak hem de soğuk tüketilebilen velibah, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak. Deneyen herkesin beğeneceğinden eminiz. Aileniz ve sevdikleriniz için mutlaka deneyin. Bu tarifi hazırlayarak, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.Malzemeler: Hamur İçin
* 1 su bardağı ılık süt* 1/2 su bardağı ılık su
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 4,5 - 5 su bardağı un
* 1 paket instant maya
Malzemeler: İç Malzemeler
* 3 adet orta boy haşlanmış patates (püre haline getirilmiş)* 1 yemek kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Malzemeler: Üzeri İçin
* 4 yemek kaşığı tereyağıHazırlanışı
1. Öncelikle hamuru hazırlamak için, ılık süt, ılık su, sıvı yağ, tuz, şeker ve mayayı bir kapta karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru en az 10 dakika yoğurmanız, daha kabarık ve lezzetli bir velibah elde etmenizi sağlayacaktır. Yoğurduktan sonra hamuru üzerini örtüp, ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.2. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde açın. Haşlanmış ve püre haline getirilmiş patatesleri, tuz ve kırmızı biberi karıştırarak iç harcı hazırlayın. Açtığınız hamurun üzerine iç harcı yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve istediğiniz kalınlıkta dilimler halinde kesin.
3. Dilimlenmiş velibahları yağlanmış bir fırın tepsisine dizin ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen velibahları sıcak olarak servis edebilirsiniz.