Lezzetli Patlıcanlı Pilav

Zerdeçal ve yenibaharın enfes aromasıyla harmanlanmış, tane tane dökülen pilavımız, yumuşacık patlıcanlarla buluşuyor. Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Patlıcanın hafif acılığı ve pilavın baharatlı lezzeti, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Bu özel tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem pilava bayılacak. Deneyimleyeceğiniz bu eşsiz lezzet, sofralarınıza şıklık ve zarafet katacak. Pilavın yanında yoğurt veya turşu ile servis ederek tadını daha da artırabilirsiniz. Hazırlanışı oldukça basit ve pratik olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz.

Malzemeler

* 6 adet patlıcan
* 2 su bardağı baldo pirinç
* 4 su bardağı sıcak su
* 2 adet büyük boy soğan
* 2 damla limon suyu
* 1 çay kaşığı dolmalık fıstık
* 1 büyük çay bardağı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı (silme) tarçın
* 1 çay kaşığı yenibahar (isteğe bağlı)
* 1 tutam toz şeker
* 1-2 dal dereotu (isteğe bağlı)
* 1/2 çay kaşığı zerdeçal
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanış

Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlayarak 15 dakika kadar bekletin. Bu işlem patlıcanlardaki fazla suyu çekmeye yardımcı olacaktır. Ardından patlıcanları yıkayıp kurulayın. Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte kavurun. Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra sıcak suyu, zerdeçal, yenibahar, tuz, karabiber ve şekeri ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, kapağı kapalı olarak pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilava kuş üzümü, dolmalık fıstık ve doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın. Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Patlıcanlı Pilav Tarifi

Bu tarifle hazırlayacağınız patlıcanlı pilav, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve sunumu oldukça şık. Pilav severler için ideal bir tarif. Patlıcan sevenler için de benzersiz bir lezzet deneyimi sunuyor.