Lezzetli Patlıcanlı Pilav
Zerdeçal ve yenibaharın enfes aromasıyla harmanlanmış, tane tane dökülen pilavımız, yumuşacık patlıcanlarla buluşuyor. Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Patlıcanın hafif acılığı ve pilavın baharatlı lezzeti, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Bu özel tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem pilava bayılacak. Deneyimleyeceğiniz bu eşsiz lezzet, sofralarınıza şıklık ve zarafet katacak. Pilavın yanında yoğurt veya turşu ile servis ederek tadını daha da artırabilirsiniz. Hazırlanışı oldukça basit ve pratik olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz.Malzemeler
* 6 adet patlıcan* 2 su bardağı baldo pirinç
* 4 su bardağı sıcak su
* 2 adet büyük boy soğan
* 2 damla limon suyu
* 1 çay kaşığı dolmalık fıstık
* 1 büyük çay bardağı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı (silme) tarçın
* 1 çay kaşığı yenibahar (isteğe bağlı)
* 1 tutam toz şeker
* 1-2 dal dereotu (isteğe bağlı)
* 1/2 çay kaşığı zerdeçal
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber