Kahvaltılara Lezzet Katacak Tarif

Sabah kahvaltılarını daha da keyifli hale getirecek pratik ve lezzetli bir tarifle karşınızdayız! Bu enfes peynirli hamur kızartması, sevdiklerinizin de beğenisini kazanacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem doyurucu hem de oldukça besleyici. Özellikle hafta sonu kahvaltılarında tercih edebileceğiniz, çocukların da çok seveceği bir seçenek. Evinizde bulunan malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, sizleri de büyüleyecek. Hadi, mutfakta buluşalım!

Malzemeler

- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı tam buğday unu
- 1 küçük kase beyaz peynir
- 1 küçük kase süzme peynir
- 1 avuç maydanoz
- 1 kahve fincanı zeytinyağı

Hazırlanışı

Öncelikle derin bir kapta süt, yoğurt, yumurta, sirke, karbonat ve tuzu iyice çırpın. Daha sonra tam buğday ununu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Beyaz peynir, süzme peynir ve maydanozu hamura ekleyip güzelce karıştırın. Hazırladığınız hamuru, 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hafifçe yağlanmış bir yüzeyde yuvarlayın. Bol zeytinyağı koyduğunuz tavada, orta ateşte kızartın. Alt üst ederek her iki tarafının da kızarmasını sağlayın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun! Bu lezzetli hamur kızartmasını yanında çay veya kahve ile birlikte tüketebilirsiniz. Farklı peynir çeşitleri deneyerek kendi damak zevkinize göre de özelleştirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine ketçap, mayonez veya farklı soslar da ekleyebilirsiniz.

Püf Noktaları

Daha lezzetli bir sonuç için, tam buğday unu yerine farklı un çeşitlerini deneyebilirsiniz. Ayrıca, peynir miktarını da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Hamurun kıvamını kontrol etmek için, unu azar azar eklemeniz önemlidir. Kızartma işlemi sırasında, yağın çok sıcak olmamasına dikkat edin. Aksi halde, kızartmalarınız dışı yanar, içi ise çiğ kalabilir.