Pratik ve Lezzetli Pilav Üstü Tavuk

Bu tarifle, tadına doyum olmayan, hazırlaması oldukça kolay bir pilav üstü tavuk yemeği yapacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa, mutfağa geçip bu enfes lezzeti hazırlamaya başlayabilirsiniz. Tavuklarınızı güzelce marine ederek daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Pişirme süresini kontrol ederek, tavuklarınızı kuru olmayacak şekilde pişirmeye dikkat edin. Sıcak servis etmeniz, yemeğinizin lezzetini daha da artıracaktır. Yanında ayran veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tavuk Malzemeleri ve Hazırlanması

İhtiyacınız olan malzemeler: 4 adet tavuk baget, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 litre sıcak su, 1 çay kaşığı tuz, 3-4 adet tane karabiber, 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1/2 çay kaşığı pul biber, 1/2 çay kaşığı kekik. Öncelikle tavuk bagetleri derin bir kapta tereyağı ve sıvı yağ ile hafifçe kavurun. Ardından sıcak suyu, tuzu ve baharatları ekleyip, tavukların yumuşayana kadar pişirin. Pişirme işlemi sırasında arada bir karıştırmayı unutmayın. Suyun fazlaca buharlaşmaması için tencerenin kapağını arada kapatabilirsiniz. Tavuklar piştikten sonra, pilavın üzerine yerleştirip servis edebilirsiniz.

Pilav Malzemeleri ve Hazırlanması

Pilav için malzemeleriniz ise şöyle: 1 su bardağı baldo pirinç, 1 su bardağı tavuk suyu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz. Öncelikle pirinci yıkayıp süzün. Daha sonra bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritin. Yıkanmış pirinci ekleyip, birkaç dakika kavurun. Tavuk suyunu ve tuzu ilave edip, pirinçler yumuşayana ve suyu çekene kadar pişirin. Pişirme işlemi sırasında arada bir karıştırın. Pirinçlerin birbirine yapışmaması için tencerenin kapağını hafifçe aralık bırakabilirsiniz. Pişen pilavı, pişmiş tavukların altına sererek veya üzerine koyarak servis yapabilirsiniz.

Servis Önerileri

Bu pilav üstü tavuk tarifini, sıcak olarak servis etmenizi öneririz. Yanında yoğurt, turşu veya mevsim salatası gibi hafif bir garnitür de oldukça lezzetli bir tamamlayıcı olacaktır. Afiyet olsun!