Pırasalı Pilav: Lezzetli ve Kolay Bir Tarif

Pırasa sevenler için harika bir tarif olan pırasalı pilav, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli bir yemek. Bu tarifle, pırasanın enfes tadını pilavınızda buluşturacak ve sofralarınızı renklendireceksiniz. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir çorba eşliğinde mükemmel bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzete bayılacak. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlanışı oldukça pratik. Deneyin, pişman olmayacaksınız!

Malzemeler

* 1 su bardağı pirinç
* 2 yemek kaşığı limon suyu
* 1 adet orta boy domates (küp doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 50 gram kıyma
* 1 adet orta boy soğan (kıyılmış)
* 1 adet orta boy havuç (küp doğranmış)
* 4 adet pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş ve ince doğranmış)

Hazırlanış

1. Öncelikle soğanı ve havucu kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
2. Küp doğranmış domatesi ve ince doğranmış pırasaları ekleyip, birkaç dakika daha pişirin.Baharatları (pul biber, karabiber, tuz) ekleyip karıştırın.
3. Yıkadığınız pirinci tencereye ekleyin ve 2 su bardağı sıcak su ilave edin.
4. Su kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, kapağını kapatın ve yaklaşık 15-20 dakika veya pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
5. Pişen pilav'ı servis tabağına almadan önce, üzerine limon suyunu sıkın ve karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Bu tarifi daha da lezzetli hale getirmek için, tercihinize göre yeşil biber, dereotu gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, pirinç çeşidini değiştirerek de farklı bir tat elde edebilirsiniz. Pilavınızın daha aromatik olması için, tereyağı yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz. Pırasaları çok fazla pişirmemeye özen gösterin, çiğ tadını korumalıdır.