Hızlı ve Lezzetli Portakal Reçelli Muffin

Pratik ve porsiyonluk bir tatlı arayanlar için ideal olan bu portakal reçelli muffin tarifi, kısa sürede hazırlanıp pişirilebiliyor. Zeytinyağı kullanımı ile nefis bir aromaya sahip olan kek, üzerine dökülen çikolata sosuyla da damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde keyifle tüketebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfakta zaten mevcut. Hazırlanması ise oldukça kolay ve keyifli. Özellikle çocuklarınızın da çok seveceği bu tarifle sevdiklerinizi şımartın. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Malzemeler: Kek Hamuru

* 2 adet yumurta
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
* 1/2 su bardağı portakal suyu
* 2 yemek kaşığı portakal reçeli* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu

Malzemeler: Çikolata Sosu

* 180 gram bitter çikolata
* 1/2 su bardağı krema

Hazırlanışı

Öncelikle, yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra, rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu, portakal reçeli ve zeytinyağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırıp, ıslak malzemelerin üzerine eleyerek ekleyin. Hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen muffinler soğuduktan sonra çikolata sosunu hazırlayın. Kremayı tencerede ısıtın ve içine kırdığınız bitter çikolatayı ekleyin. Çikolatanın erimesini sağlayıp, karıştırın. Soğuyan muffinlerin üzerine çikolata sosunu gezdirin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!