Lezzetli Bir Kahvaltılık: Sebzeli Peynirli Kaşık Dökmesi

Hem çay saatlerinizin hem de kahvaltılarınıza keyif katacak, enfes bir tarifle karşınızdayız. Bu kaşık dökmesi, pratik hazırlanışı ve damakta bıraktığı eşsiz lezzetiyle tüm ailenizi kendine hayran bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem zamanınızın kıymetini bilenler hem de mutfakta yeni deneyimler arayanlar için ideal bir seçenek. Sıcacık, yumuşacık dokusu ve bol sebzeli iç harcıyla kahvaltılarınıza farklı bir boyut katacak. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 tutam maydanoz (kıyılmış)
  • 1 tutam dereotu (kıyılmış)
  • 2 dal taze soğan (kıyılmış)
  • 80 gram beyaz peynir (ufalınmış)
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)

Hazırlanışı

1. Öncelikle derin bir kapta yumurtaları, yoğurdu, sıvı yağı, eritilmiş tereyağını, kıyılmış maydanozu, dereotunu, kıyılmış taze soğanı, ufalanmış beyaz peyniri, tuzu ve karbonatı iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra, azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun kıvamı çok sert olmamalıdır, akışkan bir kıvamda olmalıdır.
2. Hazırladığınız hamuru 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ ile kızdırdığınız tavaya, kepçe yardımı ile dökün. Orta ateşte, her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin. Pişen sebzeli peynirli kaşık dökmelerini servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın. Yanına dilediğiniz sosları ekleyebilirsiniz.

Servis Önerisi

Sıcak olarak servis edilen sebzeli peynirli kaşık dökmeleri, yoğurt, süzme yoğurt veya reçel ile birlikte tüketilebilir. Çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak bu tarif, kahvaltılara da çok yakışacaktır.