Muhteşem Şeftali Dolgulu Turta

Mevsimin taze şeftalileriyle hazırlanan bu turta, enfes bir lezzet deneyimi sunuyor. Kırılgan ve lezzetli hamuru, tatlı ve hafif ekşi şeftali dolgusuyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz özel bir tatlı arayışındaysanız mutlaka denemelisiniz. Her lokmada damağınıza yayılan şeftali aroması, sizi büyüleyecek. Özel günlerinizin ya da sıradan bir akşamın vazgeçilmez lezzeti olacak bu turtayı, çay saatlerinizde veya tatlı krizlerinizde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınızın beğenisini kazanacak bu tarif, mutfağınıza yeni bir soluk getirecek. Hazırlanması keyifli, tadı ise unutulmaz!

Malzemeler: Şeftali Dolgulu Turta İçin

Hamur İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 150 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta sarısı (üstüne sürmek için)

Şeftali Dolgusu İçin:

  • 4 adet şeftali
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 limon suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı: Lezzetli Turta

Hamurun Hazırlanması:

Un, yumurta, vanilya, tereyağı, şeker ve tuzu derin bir kapta yoğurun. Eğer çok sertse, az miktarda soğuk su ekleyebilirsiniz. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlanmış bir turta kalıbına yayın ve kenarlarını şekillendirin. Çatalla birkaç yerinden delin.

Şeftali Dolgusunun Hazırlanması:

Şeftalileri yıkayıp soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tencerede şekeri, limon suyunu ve nişastayı karıştırın. Doğranmış şeftalileri ekleyip orta ateşte, şeftaliler yumuşayana ve karışım koyulaşana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Birleştirme ve Pişirme:

Soğuyan şeftali dolgusunu hazırladığınız turta hamurunun üzerine yayın. Üzerine yumurta sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!