Muhteşem Bir Düğün Çorbası Deneyimi

Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz kıvamıyla, sizleri de kendine hayran bırakacak bir şehriyeli düğün çorbası deneyimi sunuyor. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, damağınıza bayram yaşatacak bir lezzet. Hazırlaması oldukça pratik olan bu çorba, malzemeleri bir araya getirmenizle birlikte kısa sürede sofralarınızda yerini alacak. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketeceğiniz bu enfes çorbanın her lokması, unutulmaz bir tat bırakacak. Siz de bu tarifi deneyerek damak zevkinize ve sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. Haydi, mutfağınıza davet ediyoruz!

Malzemeler ve Hazırlık

Et Suyu İçin: 250 gram dana eti, 1,5 litre sıcak su, 1 küçük boy soğan, 1 çay kaşığı tuz, 4-5 tane karabiber, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı arpa şehriye. Öncelikle dana etini küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı incecik doğrayıp tereyağı ve zeytinyağıyla birlikte kavurun. Dana etini ekleyip hafifçe kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte en az 1 saat pişirin. Etler iyice yumuşadıktan sonra arpa şehriyeyi ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Yoğurtlu Karışım İçin: 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı su, 1 yemek kaşığı (tepeleme) un, 1 adet yumurta sarısı, 1 diş dövülmüş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz. Yoğurdu ve suyu güzelce çırpın. Unu ve yumurta sarısını ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Dövülmüş sarımsak ve tuzu da ilave edip karıştırmaya devam edin.
Kızartma İçin: 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, ½ çay kaşığı kırmızı toz biber, ½ çay kaşığı pul biber. Küçük bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritin. Kırmızı toz biber ve pul biberi ekleyip hafifçe kavurun.

Servis ve Sunum

Pişen şehriyeli düğün çorbasını, hazırladığınız yoğurtlu karışımla yavaşça çırparak karıştırın. Kızartmayı çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak taze maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!