Lezzetli ve Pratik Şerbetli İrmik Kurabiyesi

Tadı damağınızda kalacak enfes bir şerbetli irmik kurabiyesi tarifiyle karşınızdayız. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem lezzete bayılacak. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Yapımı ise oldukça keyifli, kısa sürede enfes kurabiyelere sahip olacaksınız. Denemenizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşmanızı heyecanla bekliyoruz. Tarifimize göz atmadan önce, her şeyden önce mutfağınızı hazırlayın ve keyifli vakit geçirin!

Gerekli Malzemeler

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 damla limon suyu

Kurabiye Hamuru İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un

Süsleme İçin:

  • 1/2 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 3 damla limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şerbetiniz hazır. Şimdi kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayalım. Yumurta, yoğurt, tereyağı ve sıvı yağı derin bir kapta çırpın. Ardından irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açın ve istediğiniz şekillerde kesin. Kurabiyeleri, üzerine irmik ve mavi haşhaş tohumu serpiştirerek, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra henüz sıcakken şerbete batırın ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun!