Lezzetli Sirkeli Köfte Sosu

Bu tarifte, kızarıp enfes sosuyla buluşan, ekmek banmaya doyamayacağınız sirkeli köfteleri hazırlayacağız. Öncelikle, sos için bir soğanı ince ince doğrayın. Ardından, bir yeşil biberi de küçük küpler halinde doğrayıp soğanla birleştirin. Bir yemek kaşığı salça, bir tutam tuz, bir küp şeker ve bir yemek kaşığı sirkeyi de ekleyin. İki yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tüm malzemeleri karıştırıp, kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Sosumuz hazır! Bu tarifte baharatları dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Daha acı sevenler daha fazla pul biber ekleyebilirler.

Sirkeli Köfte İçin Malzeme Hazırlığı

Köfte harcı için 400 gram kıymayı geniş bir kapta yoğurun. Bir adet ince kıyılmış soğan, bir adet yumurta, yarım çay bardağı galeta unu, birer tutam tuz, karabiber ve kimyonu ekleyerek iyice karıştırın. Köfte harcını iyice yoğurmak, köftelerin daha lezzetli ve daha güzel kıvamda olmasını sağlar. Eğer kıyma çok sulu ise, galeta ununu biraz artırabilirsiniz. Tercihe göre, köfte harcına bir yemek kaşığı doğranmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. Kıymanın iyice yoğrulduğundan emin olduktan sonra, köfteleri şekillendirebilirsiniz.

Sirkeli Köfte Pişirme ve Servis

Bir tavaya bir çay bardağı sıvı yağ koyun ve kızdırın. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Pişen köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Daha sonra, önceden hazırladığımız lezzetli sosun içine yerleştirin ve birkaç dakika sosun içinde çevirerek ısıtın. Sıcak sıcak servis edin. Yanında pilav ya da bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!