Üzeri Kızarmış, Lezzetli Bir Börek

Bu tarifle, üzeri nar gibi kızarmış, enfes bir sodalı peynirli dilim börek hazırlayacaksınız. Malzemeleri biraz farklı, tadı ise olağanüstü! Hazırlaması oldukça kolay, pratik bir tarif arayanlar için ideal. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetten çok memnun kalacaklar. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen bu börek, kahvaltılarınızın veya çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Özellikle peynir sevenler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

* 6 adet yufka
* 250 gram tereyağı
* 1 adet yumurta (hamur için)
* 250 gram beyaz peynir
* 250 gram kaşar peyniri
* 1 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 5-6 dal maydanoz (kıyılmış)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 şişe soda (maden suyu)
* 1 adet yumurta (üzeri için)
* 1 yemek kaşığı yoğurt (üzeri için)
* 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (üzeri için)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, yufkaları uygun bir zemine serin. Tereyağını eritin ve her yufkanın üzerine fırça yardımıyla sürün. Beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta, süt, yoğurt, kabartma tozu ve sodayı çırpın. Peynirli karışımı yufkaların üzerine yayın. Daha sonra hazırladığınız sıvı karışımı da üzerine eşit bir şekilde dökün. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve dilimler halinde kesin. Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!