Tadına Doyulmaz Tavuk Kanatları

Bu tarifle hazırlayacağınız enfes soslu tavuk kanatları, damak zevkinize unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatacak. Malzemeler basit, yapımı ise oldukça kolay. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem lezzete bayılacak. Özellikle film gecelerinizin ya da spor müsabakalarının vazgeçilmez aperatifi olacak. Hazırlanışı oldukça pratik olduğundan, kısa sürede sofranızı süsleyecek. Kısacası, denemeniz için birçok neden var! Şimdiden afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Aşağıda, mükemmel soslu tavuk kanatları için ihtiyacınız olan malzemeleri bulabilirsiniz. Lütfen miktarları kontrol edip, malzemelerinizi önceden hazırlayın. Bu sayede pişirme süreci daha keyifli ve hızlı olacaktır. Eğer elinizde bazı malzemeler yoksa, benzer alternatifler kullanmayı deneyebilirsiniz. Örneğin, taze zencefil yerine kuru zencefil kullanabilirsiniz. Ancak, taze zencefilin lezzetini tam olarak yakalayamayabilirsiniz.
- 1 kilogram tavuk kanadı- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı paprika
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı su

Hazırlanış

Öncelikle tavuk kanatlarını yıkayıp iyice kurulayın. Daha sonra, derin bir kapta tavuk kanatları, sarımsak tozu, paprika, tuz, karabiber, kıyılmış sarımsak, kıyılmış zencefil, bal, soya sosu, mısır nişastası ve pul biberi iyice karıştırın. Bu karışımı en az 30 dakika buzdolabında bekletin ki, lezzetler birbirine iyice karışsın. Daha sonra, zeytinyağını bir tavada ısıtın ve tavuk kanatlarını her iki tarafı kızarana kadar kızartın. Kızarmış tavuk kanatlarını bir kaba alın ve üzerine 1/2 çay bardağı su ekleyip, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Son olarak, susam serpin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!