Pazı Çorbası Tarifi

Pazı sadece yemek olarak değil, çorba olarak da harika bir lezzet sunuyor. Bu tarifimizde, yumuşacık pazı ve nefis sosuyla hazırlanan enfes bir çorba deneyimi yaşayacaksınız. Her lokmada damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece besleyici. Aileniz ve misafirleriniz için ideal bir tercih. Pratik oluşu ile yoğun günlerinizde bile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu çorbayı, farklı baharatlar ekleyerek kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Özellikle kış aylarında vücudunuza ısı ve enerji verecek bu çorba, mutfağınıza yeni bir lezzet katacak. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Çorba İçin:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük soğan (ince kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 6-7 yaprak pazı (ince doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 5 su bardağı su

Sos İçin:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı un

Hazırlanışı

Öncelikle, tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip eritin. İnce kıyılmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından, ince doğranmış pazı yapraklarını ilave edip, birkaç dakika daha kavurun. Pirinci ekleyip, bir süre daha kavurduktan sonra, 5 su bardağı suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bu sırada, sosu hazırlayın: Yoğurdu, yumurta sarısını ve unu bir kapta iyice çırpın. Çorba piştikten sonra, hazırladığınız sosu yavaşça çorbanın içine ekleyip, karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!