Acem Pilavı Hakkında

Akşam yemekleriniz için mükemmel bir seçenek olan bu enfes acem pilavı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif, klasik lezzeti modern bir dokunuşla birleştirerek sofralarınıza renk katacak. Özellikle et sevenler için ideal olan bu pilav, misafirlerinizi de etkileyeceğinden emin olabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan acem pilavı, az malzemeyle kısa sürede hazırlanabiliyor. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Malzemeleri kolayca temin edebilir, lezzetine hayran kalabilirsiniz. Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Malzemeler

* 150 gram kuşbaşı dana eti
* 2-3 adet küçük boy havuç (orta boy 2 adet de olabilir)
* 1 adet orta boy soğan
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1-2 damla limon suyu (isteğe bağlı)
* 1 su bardağı pirinç (başka bir çeşidi de tercih edebilirsiniz)
* 2,5 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı

Öncelikle, kuşbaşı dana etini orta ateşte 2 yemek kaşığı sıvı yağda hafifçe kavurun. Soğanı küp küp doğrayıp ete ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Havuçları da küçük küpler halinde doğrayıp, ete ve soğanlara ekleyerek birlikte 5 dakika daha pişirin. Daha sonra pirinci ekleyin ve kısık ateşte 1 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak suyu ilave edin ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, su tamamen çekilene ve pirinçler pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirmeye devam edin. Piştikten sonra 5 dakika kadar dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Acem Pilavı Sunumu

Acem pilavını süslemek için taze maydanoz veya dereotu kullanabilirsiniz. İsterseniz yanında yoğurt veya salata da servis edebilirsiniz.