Lezzetli Bir Arabaşı İçin

Bu tarifle hazırlayacağınız Arabaşı çorbası, tadıyla damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler, çorbanıza eşsiz bir aroma katacak. Her kaşıkta kendinizi sıcak ve rahatlatıcı bir dünyada bulacaksınız. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu çorba, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbaya bayılacak. Malzemeleri doğru oranlarda kullanmak, lezzetin sırrı. Deneyerek kendi zevkinize göre de küçük ayarlamalar yapabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes Arabaşı çorbasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekiyor: 2 parça tavuk budu, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 adet orta boy soğan, 1 tutam tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı tarçın.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle tavuk budu etlerini haşlayın ve suyunu ayırın. Sonra bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin. Soğanı incecik doğrayıp kavurun. Unu ekleyip hafifçe kavurduktan sonra, domates ve biber salçasını ilave edin. Salçalar hafifçe kavrulduktan sonra, haşlanmış tavuk etlerini ekleyin. Daha önce ayırdığınız tavuk suyunu azar azar ekleyerek çorbanızı koyulaştırın. Tuz, pul biber, karabiber, kimyon ve tarçını da ekleyip karıştırın. Çorbanızı kısık ateşte 15-20 dakika pişirmeye bırakın. Servis etmeden önce, üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.

Tarif Notları

Daha yoğun bir aroma için, baharat miktarlarını isteğinize göre artırabilirsiniz. İsterseniz çorbanıza ince ince kıyılmış kişniş de ekleyebilirsiniz. Tavuk suyu yerine, tercihe bağlı olarak et suyu da kullanabilirsiniz. Çorbanızı sıcak servis etmeyi unutmayın! Afiyet olsun!